Kijkje in de studio : ons toestelen leren kenen

Joseph Pilates creëerde een geniale bewegingsmethode, waarbij hij een variëteit aan toestellen ontwierp. Hij ging apparatuur ontwikkelen om het proces van het stretchen en het versterken van spieren te versnellen, het lichaam uit te lijnen en het powerhouse te versterken.

Ook in zijn tijd bleek dat niet iedereen meteen klaar was voor de matoefeningen, terwijl in die tijd mensen echt niet hele dagen achter de computer zaten zoals nu, maar juist meestal lichamelijk nog erg actief waren. In de huidige tijd zijn er nauwelijks nog mensen die hele dagen niet zittend doorbrengen. Voor de Mat moesten de klanten eerst sterker en flexibeler worden en zijn toestellen zorgden voor die goede basis. Vervolgens ging het oefenen op de veel beter.

Reformer het meest bekend

Tegenwoordig is de Reformer het meest bekende en populaire apparaat. Oorspronkelijk werd het de Universal Reformer genoemd door Joseph, vanwege 'het universeel hervormen van het lichaam'.

Dit toestel is een wagentje dat voor- en achterwaarts schuift en weerstand ondervindt

via veren (die zich aan de voorzijde bevinden) en riemen (die over katrollen aan de achterzijde vastzitten).

De mogelijke uitdagingen voor het lichaam zijn onuitputtelijk omdat naast de invloed van de zwaartekracht ook de weerstand van de veren de veranderende oppervlaktestabiliteit meespelen.

De oefeningen worden uitgevoerd op rug-, buik- zijlig, zowel zittend, knielend als staand.

Vous voyez une version text de ce site.

Pour voir la vrai version complète, merci d'installer Adobe Flash Player et assurez-vous que JavaScript est activé sur votre navigateur.

Besoin d'aide ? vérifier la conditions requises.

Installer Flash Player